Yhdistyksen hallitus kokoontui tammikuussa tarkastelemaan viime vuoden talouslukuja ja suunnittelemaan tulevaa vuotta. Taloudellisesti viime vuosi meni suunnitelmien mukaan lievällä pakkaslukemalla kuten aina Sahateollisuuspäivien välivuosina on tapana. Sijoitimme kuitenkin merkittävästi edellisen vuoden tuloksia suomalaiseen mekaaniseen metsäteollisuuteen ja sijoitusomaisuutemme onkin nyt korkeampi kuin koskaan yhdistyksen historiassa, pörssin matalalennosta huolimatta.

Varsinaisen toiminnan osalta alkaneen vuoden suurin ja tärkein ponnistus on luonnollisesti Sahateollisuuspäivät 6.-7.11. Scandic Aulangolla (Hämeenlinna) teemalla “Tekoälyllä tulosta”. Järjestelytoimikunta on täydessä työssä ja tapahtumasta tulee varmasti kaikkien aikojen paras. Kesäopintoretki päätettiin järjestää Oulussa ja Tervolassa 6.-7.6. ja kohteet ovat jo varmistuneet. Lähtö on torstaina Oulun lentokentältä n. 8:30 ja keskustasta n. 9:00. Samoihin paikkoihin paluu perjantaina lounaan jälkeen. 

Raamit 2 -kirjaprojekti etenee työryhmän toimesta ja opiskelija- ja oppilaitosyhteistyötä jatketaan kuten ennenkin. Alkuvuodesta pyritään järjestämään saha-alan tapahtuma kiinnostuneille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille. Stipendi- ja apurahahakemuksia toivotaan tulevan entistä enemmän alan opiskelijoilta, opiskelijajärjestöiltä ja oppilaitoksilta sopivia hankkeita varten. Aloitimme myös hankkeen päivittääksemme Levonin säätiön sääntöjä vastaamaan paremmin nykypäivää. 

Aurinkoisempaa talven jatkoa ja nähdään kevätkokouksessa Palacessa 21.3. !

Terveisin,
Ville, Jukka ja koko hallitus