Sahateollisuusmiehet kokoontuivat perinteiseen syyskokoukseen torstaina 17.11.2022 Ravintola Palaceen, Eteläranta kymppiin. Syyskokouksessa ja esitelmätilaisuudessa oli paikalla yli 100 henkilöä ja melkein 100 jäi illallisellekin, joka lienee kaikkien aikojen ennätys. Olipa ilo nähdä sellainen määrä hyväntuulisia ja reippaita sahamiehiä. Syyskokouksessa valittiin hallitus, vaalivaliokunta ja muut toimihenkilöt yhdistyksen 97. toimintavuodelle eli vuodelle 2023. Kävimme myös läpi arvion vuoden 2022 tuloksesta sekä budjetin vuodelle 2023. Yhdistykselle suoritettavat maksut ja toimihenkilöiden mahapalkat säilyvät ennallaan myös ensi vuonna. Kevätkokous järjestetään torstaina 30.3.2023 samaisessa Palacessa niin kuin myös syyskokous torstaina 23.11.2023. Kesäopintoretki järjestetään kotimaassa 8.-9.6.2023.

Paikalla oli selkeästi nähtävissä jo aiemmin havaittu trendinomainen keski-iän lasku kokousosallistujissa. Toki yhdistyksemme oli perinteiseen tyyliin kutsunut paikalle viisi opiskelijaa kustakin pääyhteistyöopinahjostamme: LAB ammattikorkeakoulusta, Helsingin Yliopiston Metsätalolta ja Aalto-yliopistosta; mutta kyllä varsinaisen jäsenistömmekin piirissä oli selkeästi huomattavissa, että ei yhdistyksemme tulevaisuuden suhteen ole huolta, vaan paikalla oli hyvin tasapainoinen ja laaja kattaus yhdistyksestämme. Kyllähän näitä mieluusti järjestää, kun ihmiset löytävät sankoin joukoin paikalle ja vielä jälkikäteenkin kehuvat tapahtumaa hymyssä suin tyytyväisenä. Onhan se varmasti suomalaisessa yhdistyskentässä täysin poikkeuksellista, että syyskokouksessa on paikalla 15-20 % koko jäsenistöstä. Uskon suurella osalla satojen ihmisten yhdistyksissä tämän suhdeluvun olevan pikemminkin 5-10 % luokkaa.

Haluan toivottaa jäsenistöllemme lämpimät kiitokset tästä sahamiesvuodesta 2022. On ollut ilo ja kunnia olla yhdistyksen puheenjohtajana. Toivon talvisia säitä ja mukavaa joulunodotusaikaa. Muistakaa pyhien aikana pistää sahamiehen puku välillä naulaan ja nauttia läheistenne seurasta, levätä, ulkoilla ja syödä hyvin.

Nähdään viimeistään kevätkokouksessa 30.3.2023 !

t: W