Kun seitsemännet Sahateollisuuspäivät vuodelta 2020 jouduttiin pandemian takia siirtämään vuodelle 2021, oli pienimuotoinen riski järjestää kahdeksannet Sahateollisuuspäivät heti seuraavana vuonna 2022. Nyt näin välittömästi päivien jälkeen on selvää, että riski kannatti ottaa.

Sahateollisuuspäiville Aulangolle oli kokoontunut ennätysmäärä osallistujia – yli 200, kuulemaan viimeisimmät kuulumiset ja uutiset teknologian kehityksestä 31 näytteilleasettajayritykseltä. Ammattimaisissa workshopeissa oli hienosti otettu huomioon päivien tämän vuotinen teema ”Kohti häiriötöntä käyntiä” ja pöytäpaikkojenkin ympärillä kuhisi taukojen aikana. Tapahtuman kohokohta taisi ansaitusti kuitenkin olla projektijohtaja Harri Haapaniemen esitelmä Metsä Fibre Oy:n Rauman sahaprojektista.

Happy Hourilla tilan täytti verkostoitumisen sorina ja mukavahan se oli viinilasin äärellä tavata taas alan ihmisiä, suurin osa tuttuja jo vuosien takaa. Illallisruoka sai osanottajilta paljon kehuja. On käsittämätöntä, miten Aulangon ravintolassa onnistuttiin tarjoilemaan yli 200 täydellisen kypsyyden pippuripihviä lähes samanaikaisesti. Illallisella järjestetyissä arpajaisissa pääpalkinnon, 1000 euron matkalahjakortin voitti metsätieteiden opiskelija Mika Koski Helsingin yliopistolta. Kakkospalkinnon Stihlin moottorisahan, voitti Kasperi Pitkäkangas HASAlta. Lisäksi arvottiin viisi Raamit-kirjaa, jotka postitetaan voittajille kirjan julkaisupäivän  17.11. jälkeen. Kuulumisten vaihto jatkui vielä baarissa illallisen jälkeen, kunnes oli aika mennä lepäämään ennen seuraavan päivän workshopeja.

Isot kiitokset järjestelytoimikunnalle, kaikki onnistui erinomaisesti. Sitoutumisenne talkootyöhön Suomen sahateollisuuden yhdistyksen ja koko alan puolesta on ihailtavaa.

Nähdään Aulangolla taas syksyllä 2024 !

t: W